Oud en Nieuw!!
Blijf op de hoogte en volg Judith
03 Januari 2005 | Thailand, Bangkok
Afgelopen vrijdag zijn we naar Bangkok gegaan om daar het nieuwe jaar in te gaan luiden met de andere vrijwilligers. We vertrokken om 9:00 samen met een van de oudere meisjes uit het weeshuis die de vakantie bij haar zus in Bangkok zou gaan doorbrengen. Eenmaal aangekomen besluiten we eerst eens even te checken waar we de nacht door zouden gaan brengen; de andere meiden hadden namelijk voor de hele groep kamers gereserveerd in een ‘guesthouse’. Behalve twee bedden en een klein kastje stond er niets in de kamer… Nou, onze ‘suite’ is dan ook zeker wel 2 bij 2 meter! Simone en ik hadden ook nog eens het ‘geluk’ dat we pal tegenover de douche en de toiletten zaten… Maar ja; voor nog niet eens 2 euro p.p. mag je ook niet veel meer verwachten natuurlijk! :-) Het guesthouse blijkt gelukkig wel dichtbij Kao San Road te zijn; de straat waar we ‘s avonds gaan feesten.
De anderen zijn nog niet gearriveerd, dus besluiten we eerst nog maar wat tempels te bezoeken. We gaan naar de ‘Wat Suthat’. In deze tempel trekken wij, als blanken die netjes op de knieen gaan om Boeddha te eren, veel bijkijks bij de monniken. Ze wenken ons dat we net als iedereen naar voren moeten komen om door hen ‘besprenkeld’ te worden met water (we waren zeiknat man!) en om een steentje met de afbeelding van Boeddha te ontvangen. Deze moet ons beschermen tegen ongelukken. Vervolgens beklimmen we de ‘Wat Ratchanatda’. Hijgend en puffend bekijken we daar het uitzicht. Ik merk nu pas hoe erg m’n conditie is achteruit gegaan zeg! Ik mis het sporten echt hier! Maar om nou, met 28 graden te gaan joggen hier...
De communicatie met de anderen laat weer flink te wensen over. Het beeldscherm van mijn telefoon houdt er namelijk steeds mee op, Yvonne blijkt haar Nederlandse sim-kaart kwijt te zijn en Simone en ik hebben geen Thaise sim-kaart… Gelukkig treffen we ze dus bij toeval bij het guesthouse en gaan we met z’n allen een hapje eten. Het wordt toch weer een pizza! Vervolgens zoeken we de vorige groep vrijwilligers op. Zij zitten al buiten bij een ‘barretje’ op Kao San Road. Dit is gewoon een klein houten wagentje dat op straat staat met plastic krukjes er omheen. In plaats van glazen, bestellen we hier emmers met drank(!); een combi van wodka, redbul en cola gaat er wel in! Oud en Nieuw wordt dit jaar minder uitbundig gevierd dan normaal in verband met de ramp in het zuiden. Om 00:00 wordt er dan ook geen vuurwerk afgestoken, maar er gaan wel ballonnen en confettie de lucht in. Het is in elk geval heel gezellig met z’n allen! (Maar ik mis wel je lekkere oliebollen en appelflappen hoor pap!!) Rond een uur 02:00 gaan we met een groepje toch nog maar even bij een kroegje naar binnen. De muziek is helaas niet altijd naar mijn smaak, maar we vermaken ons prima…
De volgende ochtend was ik helaas al weer vroeg wakker dankzij onze luidruchtige buren! Yvonne, Simone en ik beginnen het nieuwe jaar maar eens met een goddelijk ontbijtje; een sandwich met ham, kaas en tomaat en een stuk verse ananas; heerlijk! Selina komt wat later i.v.m. het hoge alcoholpromillage in haar bloed… We zeggen Vincent en Rosanne gedag; die blijven nog een dagje in Bangkok. Met de meiden slenteren we nog wat over Kao San Road en dan gaan we maar weer op weg naar het weeshuis. Die avond is er namelijk een ‘New Years Party’ in het weeshuis en daarom hebben we beloofd om 18:00 terug te zijn. Aangezien we dit keer wel in de goede bus zitten, zijn we stipt op tijd! Ook nu worden er kadootjes uitgedeeld door middel van lootjes trekken en vervolgens wordt er weer flink op los gedanst. Kortom: we zijn het nieuwe jaar weer goed begonnen!!
03 Januari 2005 - 20:34
Simon:
Heej judith,
op die conditie van jouw kan ik maar 1 ding zeggen:
dat wordt aankomende zomer zwoegend achter je vader aan door de pyreneen!!!!
Een gelukkig nieuw jaar, maar vooral nog heel veel plezier in Thailand!
groetjes simon -
05 Januari 2005 - 14:22
Anna:
Lieve juud, sorry dat ik zo laks ben dat ik niet eerder heb geantwoord.. Ik hoop dat alles nog steeds goed gaat daar. Wat een dingen maak je mee zeg met al die kleine kindjes! Vast een hele waardevolle ervaring.. Ik hoop dat je het een beetje vohoudt met je lange dagen. Ben benieuwd naar je volgende mailtjes! Heel veel liefs en tot snel! xxx anna -
09 Januari 2005 - 18:24
Kitty:
Hi Judith,
alles goed aan de andere kant?
Wij komen net van het verjaardagsfeestje van Gido en je vader terug.
Was weer erg gezellig, maar je ontbrak wel. Isis was er ook. Dat wordt echt een grote meid.
Verder is het op het moment erg stormachig en veel te zacht voor de tijd van het jaar en van schaatsen kan je alleen maar dromen. Dus je mis niet echt iets hier in NL.
Wij wachten met spanning op je volgend bericht!
groetjes
Harry en Kitty -
12 Januari 2005 - 17:40
Lidewine:
Hey Juud!
Leuk te horen dat je het nog steeds zo naar je zin hebt! Hier is al meer dan 112 miljoen euro binnen op Giro 555 voor Azie, echt geweldig!
Bananapancakes vielen bij mij ook erg in de smaak!
Veel plezier nog daar!
X, Lido! -
12 Januari 2005 - 20:05
Annette:
Lieve Juud,
al is het een beetje laat:
jij ook nog de beste wensen voor 2005! Echt fijn dat je het zo naar je zin hebt! De foto\'s zien er heel gaaf en gezellig uit. Heel veel plezier nog, liefs! -
15 Januari 2005 - 15:07
Ans:
Hai Judith,
Nog bedankt voor je sms-je. Ik hoop dat je mijn berichtje ontvangen hebt want het valt voor mij niet mee hoor op zo\'n klein toetsenbordje te typen en als ik een heel bericht klaar heb druk ik op de verkeerde knop en is alles verdwenen! De info die je nodig had heb je hoop ik gehad. Mocht je nog willen weten hoe laat je geboren bent: dat was om 11.57 uur. Ik zal blij zijn als je over 2 weken weer wat op je site kan zetten want over het verplichte vasten na 12.00 uur maak ik me toch zorgen. Als ik wel eens zag hoeveel je hier \'s avonds nog kon verstouwen!! Je leert natuurlijk wel veel over het leven als \"monnik\" en over het Boeddhisme en dat is ook weer leuk.Nou, ik hoop snel weer van je te horen. Hou je haaks, groeten aan simone en dikke kus van
je moeder.